FORUM DESPRE COPII

Saturday
Nov 22nd
Text size
  • Creste text copii
  • text normal copii
  • Scade text copii

Diareea la sugari

Email Imprimare PDF

diareeaCum arata diareea la bebelusi 

Nu foarte des se intampla ca scaunul sa fie mai putin consistent decat de obicei, acesta nu este un motiv de ingrijorare.Insa, daca scaunele devin din ce in ce mai frecvente, sunt apoase, cu urme de sange bebelusul are diaree. De obicei diareea provoaca si iritarea zonei genitale intr-un timp foarte scurt.

Un nou-nascut va avea in mod normal pana la 7 - 8 scaune pe zi, iar un bebelus in jurul varstei de 12 luni va avea 1 - 2 scaune zilnic. Scaunul moale poate avea cateodata un miros intepator si foarte neplacut.

Scaunul normal la un bebelus care este alaptat are o culoare galbuie si o consistenta apoasa. Pentru ca scaunul bebelusului isi va schimba caracteristicile pe masura ce dieta lui se schimba, o observare atenta a modificarilor ce survin iti va spune daca ceva nu este in ordine. In functie de alimentele care-i sunt introduse in meniu micutului poti observa ca acesta isi schimba culoarea de la galben deschis la nuante mai inchise de cafeniu si maron.

Un bebelus care este hranit cu lapte praf are 1-2 scaune pe zi, nu foarte apos mai mult consistent si cu un miros specific. Aceasta categorie de bebelusi este mai predispusa acestui tip de afectiuni pentru ca nu beneficiaza de anticorpii care se afla in laptele mamei si deci este posibil ca bebelusul tau sa aibe mai des scaune diareice daca este hranit artificial insa nu este o regula. 

Odata ce bebelusul tau va trece la alimentatia diversificata si consistenta scaunului va fi diferita, totodata daca se observa insa ca este apos acesta e semn clar ca sufera de diaree. 

Cum tratam diareea 

Deshidratatea este principalul motiv pentru care bebelusul tau sufera de diaree. Nu alimenta sugarul cu lichide indulcite cum ar fi sucurile de toate felurile, apa cu zahar sau sucurile nediluate de fructe. Acestea contin zahar care atrage apa in intestine, copilul se deshidrateaza si se instaleaza diareea. 

Cand vrei sa tratezi bebelusul de diaree, hidratarea trebuie sa fie principalul tau obiectiv. Desi nu este o afectiune foarte periculoasa multi sugari ajung la spital in urma dezvoltarii unei astfel de probleme.

Este necesar consultul medicului pediatru atunci cand bebelusul are 3luni sau sub 3 luni, vomita, gura ii este uscata, sau scutecul nu a mai fost udat de cel putin 3 ore. In scaune se pot observa urme de sange care sunt de asemenea un indiciu. Semne ale deshidratarii pot fi si o scadere in frecventa cu care urineaza copilul, culoarea urinei, refuzul de a bea, buze uscate si saliva in cantitate mica, stari de agitatie. De asemenea daca sugarul a avut febra in ultimele 24 de ore, stari de voma, si scaune cu urme de sange este necesar consultul medicului pediatru.Ultima actualizare ( Marţi, 23 Septembrie 2008 09:37 )  
Cauta alte informatii in site

 


Ia sa vedem cati suntem on!

Avem 10 vizitatori online

Sondaj de Opinie

La ce varsta considerati ca este bine sa mearga copilul la scoala?